30 Mayıs 2012 Çarşamba

KL Kuş Parkı



Malezya'nın her şehrinde, kelebek ve kuş parkları en popüler turist aktiviteleri arasında. Biz de, Kuala Lumpur'un şehir merkezine 15 dakika mesafede, yaklaşık 80 dönümlük bir arazi üstünde 3000'den fazla türe ev sahipliği yapan kuş parkına gittik. O kadar güzel ki kuşlar, daha çok fotoğraf paylaşabilmek için yeni başlık açmak istedik.
Parkın tepesi dev ağlar ile örtülmüş, kuşlar yarı özgür ve uçabiliyorlar.



Ama kimi yırtıcı kuşlar büyük kafesler içine kapatılmış. Bir yandan çok keyifli bir park, diğer yandan doğalarına müdahhale edildiği için üzücü. Fakat uzakdoğu Asya'da kuş yuvalarının bile yendiğini, neredeyse her evin önünde minicik bir kafeste harika bir tropikal kuşun hapsolduğu ve kuşların çok sık avlandığını bildiğimizden, belki bazı kuşlar için bu park daha güvenli ve rahattır diye düşünmek istedik.


Foto: EROL OZLAV

Kuş Parkının giriş ücreti hiç ucuz sayılmaz; kişi başı 50 RM. Eğer parkın girişindeki kafede oturmak isterseniz, giriş ücreti vermeden, zıplaya zıplaya yanınıza gelip, tabağınızdan patates kızartması gibi doğaları ile alakası olmayan şeyler atıştıran muhteşem Hornbill'leri ve bir çok kuş türünü görebilirsiniz. 







Cafe'den



Koh Ra'da tanışma fırsatı bulduğumuz bu güzel Hornbill adlı kuş türü gerçekten animasyon karakteri gibi, zıplaya zıplaya geziniyor bazen. Sesleri de çok komik. :)



Daha çok küçük çocukların ve ailelerin gözdesi olan bu parkta biz de çocuk gibi çok eğlendik kuşları gözlemleyerek. 








Bu kadar tür çeşitliliği içinde, çok sık görülen kuşların yanı sıra, arada ağaç dallarının arasına saklanmış rengarek inanılmaz kuşlar görmek de mümkün.

Sanırım biz bu Asya ülkerinde kuş bağımlısı insanlar olduk. Yol fotoğraflarımızın çoğu kuş resimleri ve kuş sesi kayıtlarından oluşuyor. Bu parkta da seslerini dinlediğimiz bir çok kuşun kendisini görme fırsatımız oldu. Özellikle papağan ve tavus kuşları güldürdüler bizi çok.

  Kuala Lumpur Kuş Parkı; Papağanlar by morminor




 FOTO: EROL OZLAV




Kısacası parkta yine doğa ve insan ilişkileri üstüne içimizde tartışmalar yaşasak da, bir sürü muhteşem türü yakından görmek ve parkın büyüklüğü sayesinde zaman zaman onlarla yalnız bir orman içindeymişiz gibi hissetmek güzeldi çok. Ayrıca Emre için de iyi oldu, fonda araba sesi, insan gürültüsü ve delirmiş elektronik sesli cırcır vızıltısı olmadan kayıt yaptı biraz.



FOTO: EROL OZLAV




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder