19 Nisan 2012 Perşembe

Kurs Duyuruları, Bayramiç

Bu sene Türkiye'de gerçekten kaçırılmayacak kurslar var. Eğer paramız olsa karbon ayak izimizi önemsemeden uçağa atlar gelir, sonra da geri dönerdik.. :) Bu kursların bir kısmına, geçen sene bizim de organizasyon ekibinde çalışma fırsatı bulduğumuz Bayramiç-Yeniköy ev sahipliği yapıyor. Giderseniz, bizim yerimize de deneyimleyin..



Aralarında kaçırdığıma en çok üzüldüğüm bu ilk kurs, 23 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Ekip çok sağlam. Penny Livingston gerçekten inanılmaz bir kadın. Kaliforniya'daki 'Regenarative Design Institute' web sayfasına bakarak bilgi alabilirsiniz. Dünya'ya güzel tohumlar ekmek için insanı çok motive eden, harika bir öğretmendir. Türkiye Permakültür Enstitüsü'nün kurucusu Mustafa Bakır'ın da eğitmen kadrosunda olduğu ekipte, asistan olarak Hira ve Bostancık'tan Pınar da var. Gerçekten kaçırdığımıza çok üzülüyorum..

Filiz Telek'in yeni eklediği  Penny'nin güzel videosu:



Balıkçı Mustafa'nın yaptığı harika işlerden biri olarak bu sene de Tohum Takas Şenliği düzenleniyor. Yerel tohumlar gerçekten çok önemli. Kendi evinizde de yetiştirebileceğiniz temiz gıdaların tohumlarından edinmek için katılmanızı öneririm. :) Sanırım bu harika afişin çizeri de Didem Çivici.



 Son olarak, geçtiğimiz sene bizim de katılma şansı bulduğumuz, her anlamda hayatımın en güzel anlarını yaşadığım doğal yapı kursu bu sene tekrar düzenleniyor. Hatta afişte bizim de resimlerimiz var. :) Yine Penny ve Janell'in eğitmenliğinde. Geçen seneki deneyimimizi, Bayramiç - Ekomimari başlığı altında yazmıştım daha önce, bakmak isterseniz. Aynısı düzenleniyor olsa da, Türkiye'de olsam kesinlikle tekrar deneyimlemek istediğim bir etkinlik.

Kurs tanıtım videosu da Sevil Baştürk'ün ellerinden tazecik:)


Biz gidemiyor olsak da, kurs notlarını şimdiden dört gözle bekliyoruz. Bizim yerimize de evrene güzel tohumlar atın, ateş başında çoğalın. :) Enstrumanınızı da yanınızda getirmeyi unutmayın!

Tüm bu etkinliklerin gerçekleşmesinde çok emek veren Mustafa Alper Ülgen ve diğer Yeniköy üyelerine, Filiz Telek'e, Sevil Baştürk'e ve tüm Muratlar köylülerine teşekkürü borç biliriz..:)

Ayrıca Bayramiç'in harika kuşlarına, tüm hayvan çeşitliliğine, özellikle köpek ve kedilerine çok selam olsun..



3 yorum:

  1. Sitenizdeki paylaşımlar çok etkileyici,bizde sitemiz Burun ameliyat olarak blogunuzu her zaman takip ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Değerli blog yöneticisi sitenizden çok memnun kaldık. İce blue waters olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil